2015. szeptember 28., hétfő

Lengyel István: Szemelvények egy város múltjából

VÁROSI HELYTÖRTÉNETI VETÉLKEDŐ

2024. április 8. hétfő
15.00 óra
Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola

A verseny rendező házigazdái:


DR KEREKES DÓRA
és
KÁRPÁTI ZOLTÁNNÉ


Szeretettel várunk minden érdeklődőt!

KÖSZÖNJÜK 
A DUNAKESZI ÖNKORMÁNYZAT 
TÁMOGATÁSÁT!










Helytörténeti Vetélkedő a 40/20 jegyében:


Dunakeszi várossá válásának 40 éves évfordulója évében a "kőrösis" helytörténeti mozgalom és versengés is kerek évfordulóhoz érkezett. 20. alkalommal kerül megrendezése az idei megmérettetés: 

2017. december 2. szombaton 9 órától. 


A verseny rendező házigazdája: Szlobodnyikné Sas Ilona

Szeretettel várunk minden érdeklődőt!


A 2016. november 26-án megrendezett XIX. Helytörténeti és Lakóhelyismereti Vetéledőről olvassák/olvassátok el a tudósításokat:

_________________________________________________________________________________


2016. november 26-án, szombaton 9 órai kezdettel kerül megrendezésre a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola aulájában a 19. Dunakeszi Városi Helytörténeti és Lakóhelyismereti Vetélkedő a dunakeszi felső tagozatos korosztályú diákok részvételével. 

A vetélkedőre előzetes feladatokkal és közös programokkal készülnek az iskolai csapatok, majd a helyszínen mérik össze a hosszú felkészülés során szerzett tudásukat. Neves zsűri ítéli oda a győztes csapatnak a "Dallos serleget", Dallos Gyula olimpikon adományát, valamint a vetélkedő emlékérmét, Muzsnay Ákos grafikusművész alkotását, és további értékes díjakat, felajánlásokat. A verseny nyitott, minden érdeklődőt szeretettel várunk.

Nézzenek szét oldalunkon. Találnak hasznos linkeket, érdekességeket városunkról, s ez mind segítheti a felkészülést a versenyre. 

Készítettünk egy aloldalt, amelyen elérhetővé tettük azokat a kiadványokat, könyveket, újságcikkeket, melyek a felkészülés alapjául szolgálnak. A Kölcsey Ferenc Városi Könyvtárnak és a Dunakeszi Polgár kiadójának köszönhetően ezek letölthetőek, mindenki számára közvetlenül elérhetőek. Forgassák, használják a versenyzők épülésére!

Kísérjék rendszeresen figyelemmel a blogot, mert ezen keresztül fogunk előzetes feladatokat megosztani, határidőket jelezni, sőt a csapatok nevezését és bemutatkozását is itt szeretnénk lebonyolítani.

Jó munkát, tartalmas és sikeres felkészülést kívánunk!